Üdvözlünk az SFportal nem hivatalos Mass Effect rajongói oldalán!

Kövess minket!Vagy kérj e-mail értesítőt!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mass Effect @ Google+

Mass Effect @ Facebook

A hivatalos magyar Mass Effect Facebook oldal

Csatlakozz!

Casey Hudson, a Mass Effect producere elárulta, hogy a multiplayer opciót már a sorozat elindítása óta tervezik, ez egy természetes kiegészítője lett volna már eredetileg is a játéknak. Akkor azonban nem tudták ezt megvalósítani, inkább az egyjátékos módra koncentráltak minden erejükkel. A Mass Effect 2-ben szintén terveztek hasonló opciót, de ott sem tudták volna úgy megvalósítani, hogy az tökéletes legyen: ott abban gondolkodtak, hogy valamelyik kísérő bőrébe ugorhattak volna be más játékosok, de úgy érezték, hogy ez sértené az egyjátékos mód történetét.

A Mass Effect 3-ra aztán megszületett a megoldás, ami anélkül egészíti ki multiplayer lehetőséggel a játékot, hogy belepiszkálna az egyjátékos mód történetébe:

Továbbra is Shepard a hős, ő hozza meg a komoly döntéseket, hogy mi történik az univerzummal, ő köti a szövetségeket. De most mindenhol különböző hadseregek vannak, harcolva a különböző helyszíneken. Ez hozta az új ötletet: a multiplayerben a különleges erők egyik tagjaként harcolsz, körbejárva és segítve Shepardot a háborús erőfeszítésekben.

Nincs kizárva, hogy a visszajelzések függvényében hagyományosabb multiplayer módokat is hozzáadnak a Mass Effect 3-hoz, DLC-k formájában, és nem csak kooperatív módban játszhatunk, de “a PvP az utolsó”, aminek értelmét látja a producer. A jelenlegi kooperatív mód igazán illeszkedik az ME3 hangulatához, és passzol ahhoz a sztoriorientált, single playerre fókuszáló szemlélethez, amiben a sorozat jó.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.