Üdvözlünk az SFportal nem hivatalos Mass Effect rajongói oldalán!

Kövess minket!Vagy kérj e-mail értesítőt!

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Mass Effect @ Google+

Mass Effect @ Facebook

A hivatalos magyar Mass Effect Facebook oldal

Csatlakozz!

Erről a linkről letölthetitek az új DLC-t!

Update: Hogyan is töltsük le és telepítsük a DLC-t, ha magyar változatunk van? Továbbra kattintva megtudhatjátok!

1) Első és legfontosabb teendő (ha még nem tettétek volna), hogy a social.bioware.com oldalon lévő profilotok nyelvét állítsátok át angolra – így már lehetőségetek lesz a DLC megvásárlására, és letöltésére (“Profile” -> “Edit profile information” ->itt legalul találtok egy legördíthető menüt, ahonnan kiválaszthatjátok az angol nyelvet, majd katt a “Save changes”-re).

2) Ahhoz, hogy a DLC-t telepíteni tudjátok  vagy az angol nyelvű Mass Effect 2-vel kell, hogy rendelkezzetek, vagy át kell állítanotok egy értéket a registryben.

2/a) Bár nem került hivatalosan forgalomba nálunk a Mass Effect 2 angol változata, de ha letöltitek az EA Download Managert, és beléptek a saját EA profilotokba, akkor lehetőségetek van megadni azt a széria számot, amit a játék kézikönyvén találtok (vagy Classic kiadás esetén, legjobb tudomáson szerint a tok belső részén). Ezért cserébe letölthetitek a játék digitális változatát, melynél már lehetőségetek van kiválasztani az angol nyelvet – így természetesen mind az alapjáték, mind a DLC angol nyelvű lesz.

2/b) A másik lehetőség a registry bütykölés, mely elsőre ijesztőnek tűnhet azoknak, akik nem jártasak annyira a számítógépeket illetően. Bár megpróbálom rendkívül részletesen leírni a teendőket, mindenki csak saját felelősségre hajtsa végre a módosításokat (a módszer működik, rengetegen használjuk így – köztük én is. De ha bizonytalan vagy, és mindenáron megakarod tenni, akkor bátran kérdezz :)).

Tehát: Start menü -> Futtatás (vagy Win Vista illetve Win 7 alatt csak simán a legalsó kereső sávba írjátok be) -> majd a megjelenő ablakba írjátok be, hogy “regedit”.

Ennek hatására elő fog jönni a registry, ahol is egy fa struktúra segítségével navigálhatunk (ugyanúgy, mint egy Windows intéző esetében). A következő útvonalat kövessétek:

32 bites OP rendszer esetén: HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / BioWare / Mass Effect 2

64 bites OP rendszer esetén: HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE / Wow6432Node / BioWare / Mass Effect 2

Amikor rákattintotok a Mass Effect 2 mappára, jobb oldalon különböző értékeket fogtok látni, és a következőre kellene 2x rákattintani: “Language“. Ennek hatására egy újabb ablak ugrik fel, ahol is lehetőségünk van az “Azonosító értéke“-t átírni, mely jelenleg “hu“. Ezt a “hu“-t írjátok át “en“-re, majd klikk az OK-ra.

Nem kell semmit mentenetek, ezt így megjegyezte. Tegyétek le a tálcára a regedit ablakot, majd indítsátok el a telepítőjét a DLC-nek: mindenféle probléma nélkül feltelepül. Ha végeztetek a telepítéssel, akkor ismét hozzátok elő a regedit ablakot, majd ott, ahol az előbb a “hu“-t “en“-re állítottátok, állítsátok vissza “hu“-ra.

És készen is vagyunk, az alapjátékotok maradt magyar, a DLC (amíg nem jelenik meg rajongói fordítás – ez várhatóan pár nap) pedig angol lesz.

Letölthető az Arrival DLC bejegyzéshez 445 hozzászólás